Latest Movie :

aa

aa

Asterix And Obelix : God Save Britannia (2012)

http://i.imgur.com/PWMrCeg.jpg

Αστερίξ Και Οβελίξ Στη Βρετανία

Οι ένδοξες ρωμαϊκές λεγεώνες έχουν εισβάλλει στη Βρετανία. Ένα μόνο χωριό εξακολουθεί να αντιστέκεται, αλλά οι δυνάμεις του έχουν αρχίσει να εξασθενούν. Η Βασίλισσα των Βρετανών στέλνει τον έμπιστο αξιωματικό της και ξάδελφο του Αστερίξ, Αντικλίμαξ, στη Γαλατία για να ζητήσει βοήθεια. Όταν ο Αντικλίμαξ περιγράφει στον Αστερίξ και τον Οβελίξ την απελπιστική κατάσταση, οι Γαλάτες του δίνουν ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό τους φίλτρο και τον συνοδεύουν πίσω στην πατρίδα του. Έξαλλος, ο Καίσαρας αποφασίζει να επιστρατεύσει τους Νορμανδούς ως μισθοφόρους, για να συντρίψουν τους Βρετανούς μια και καλή. Στην πορεία, όμως, οι ήρωές μας χάνουν το βαρέλι και σύντομα Γαλάτες, Βρετανοί, Νορμανδοί και Ρωμαίοι μπλέκονται σ' ένα τρελό κυνηγητό για ν' αποκτήσουν το μαγικό φίλτρο, από το οποίο εξαρτάται η σωτηρία ενός έθνους...
Κύριο στοιχείο και πηγή παραγωγής ασταμάτητων gag στα τεύχη όπου οι Γαλάτες ήρωες συναντούν χαρακτήρες άλλης εθνικής καταγωγής είναι η πολιτιστική σύγκρουση, όπως αναδεικνύεται μέσα από μια μεταμοντέρνα σατιρική αντιπαραβολή των στερεοτυπικών χαρακτηριστικών των εθνοτήτων. Μεταφέροντας στο πανί ένα από τα πιο αγαπητά στους απανταχού φαν τεύχη του Αστερίξ, το «Asterix And Obelix God Save Britannia», ο Laurent Tirard επικεντρώνεται στις διαφορές ανάμεσα στους Βρετανούς και τους Γαλάτες κι έτσι μένει πιστός στο comic, έστω κι αν συστήνει 2-3 νέους χαρακτήρες και προσθέτει και στοιχεία από το αμέσως επόμενο (χρονολογικά, επειδή στην Ελλάδα η Μαμούθ Comix δεν κυκλοφόρησε τις περιπέτειες του Γαλάτη ήρωα με χρονολογική σειρά) τεύχος, το 'Ο Αστερίξ και οι Νορμανδοί'. Το «Asterix et Obelix: Mission Cleopatre» βέβαια παραμένει η πιο επιτυχημένη, ως προς την απόδοση του "αναρχίζοντος" χιούμορ, μεταφορά του comic στην οθόνη, ωστόσο ετούτο εδώ είναι το αμέσως επόμενο στην αξιολογική κατάταξη. 
Σοφή επιλογή η διαδοχή του (παντού και πάντα) "άχρωμου" Clovis Cornillac από τον Edouard Baer στο ρόλο του κοντοπίθαρου ήρωα με το "αλεποειδές" παρουσιαστικό, σοφή και η διατήρηση του Gerard Depardieu στο ρόλο του λατρεμένου μενιροποιού. Και σε αυτό το σημείο να ευχηθούμε καλή τύχη στην παραγωγή, που, αν πιστέψουμε τον Depardieu, που δηλώνει πως αυτή είναι η τελευταία του εμφάνιση ως Οβελίξ, θα κληθεί να τον αντικαταστήσει. Θα δυσκολευτούν να βρουν ηθοποιό, όπως ο βετεράνος γάλλος σταρ, που να συνδυάζει δηλαδή ένα ανεπτυγμένο κωμικό ένστικτο με την κατάλληλη φυσιογνωμία και σωματοδομή.
 ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΠΡΕΜΙΕΡΑ


METΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ 
Αστερίξ Και Οβελίξ Στη Βρετανία

Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013. Movies Freeak - All Rights Reserved